Viski Eşlikçisi Evde Kuru Et Tarifi

Viski Eşlikçisi Evde Kuru Et Tarifi
Merhaba,

Viski e_likçilerinden evde yapabileceklerimiz örneklere devam edelim. Yakla_an k1_la birlikte, kuru et de viskiye en yak1_an at1_t1rmal1klardan biri, Evde yapmak da gayet kolay.

Öncelikle, eer mümkünse hiç yas1z tek parça bir dana etini, salamura tuzu ile kaplay1p, iki gün boyunca dolapta bekleterek bütün suyunun ç1kmas1n1 (üzerine a1rl1k koyarak, mesela dolu bir tencere) sal1yorsunuz (ara ara suyu döküp tekrar tuzlayabilirsiniz).



Sonras1nda y1kamadan üzerindeki tuzdan ar1nd1r1p, kekik, toz biber ve karabiber ile marine edip yakla_1k iki hafta güne_ gören ve rüzgar alan bir yere as1yorsunuz.

Eer iyi rüzgar alan bir yere asarsan1z süre daha k1salacakt1r. Yaban ar1lar1na dikkat, çok çekici geliyor onlara.



Asmak için ince dokunmu_ bir file de kullanabilirsiniz ya da bir kad1n ince pantolon çorab1 da kullanabilirsiniz.

Süre sonunda elinizde müthi_ bir kuru et oluyor ve güzel bir viskinin yan1nda afiyetle yiyorsunuz. Buras1 önemli, unutmay1n ki bu bir füme et, isli et veya tütsülenmi_ et, ad1na hangisini derseniz deyin o olmuyor, sadece kuru et oluyor, o bak1mdan Speyside, Highland maltlar1 ile veya benim gibi yap1p, harika bir meyve notalar1 ön planda olan bir malt harman1 ile de e_le_tirebilirsiniz.

Yani sadece isli viskilere yak1_aca1n1 dü_ünmeyin.



Gerek internet üzerinden tan1_t11m, takip ettiim, arkada_ olduum birçok _ef var eminim onlar1n daha profesyonel, daha özel s1rlar1 vard1r, bu ev i_i diyelim.

Eer isli bir lezzet istiyorsan1z ve elinizde füme makinas1 varsa ya da bir f1r1nda veya torbada fümelemek isterseniz sizlere tavsiyem internet üzerinde kolayca bulabileceiniz, genelde eski içki f1ç1lar1n1n kalan parçalar1ndan üretilen "me_e yongalar1n1" yakarak onun duman1 ile fümelemeniz olacakt1r.





Son not, muntazam kesemezsiniz elinizle, mutfak robotu kullan1yorsunuz. ^imdiden afiyet olsun.

Slainte!

Ozan
2024 © ViskiGurme