Caperdonich 18 Single Malt İskoç Viskisi

Caperdonich 18 Single Malt İskoç Viskisi
Merhaba, bugün konumuz ilginç.

Peki size bir viski kategorisi. Evinize gelen ve viski içmeyi seven, kültürüne sahip bir arkadaş1n1za ikram etmek isteyeceğiniz ancak bilinen çok iyi viskiler dahi olsa hepsinden evinde olabileceğini ya da daha önce içmiş olabileceğinizi düşündüğünüz, onu hem dam1t1mevi özelliği hem de lezzeti ile şaş1rtmak, biraz da etkilemek isteyebileceğiniz viskiler.

Uzun olduğunun fark1nday1m ancak inan1n böyle bir kategori var ama sadece dillendirilmiyor. Ben bir zamanlar bu kategorimi Yoichi 10 ile değerlendiriyordum. Hem o lezzetliydi hem de en az1ndan o zamanlar Japon viskisi hakk1nda en ufak bilgisi olanlar1n çoğu dahi sadece Yamazakiyi biliyordu.

Sonras1nda değil üretiminin bitmesi, aç1k art1rmalarda fahiş fiyatlara sat1lmaya başlad1 ve ben de bu maddi ve manevi uğraşa değdirmedim. Fakat o kategorinin viskileri hiç bitmedi.

Ülkemize geçtiğimiz aylarda gelen Caperdonich 18 Peated Single Malt da benim için onlardan biri. 2011de üretimi tamamen sonlanan bu İskoç dam1t1mevinin kendisinin bile ortada kalmad1ğ1n1 söyleyeyim, Secret Speyside serilemesi olarak birkaç viskiyle birlikte şişeleniyor.


Pernod Ricard'1n Secret Speyside Serisi. Ülkemize gelenler Longmorn 18, Caperdonich 18, 21 ve 25.

Günümüzün klasik bir Speyside1 değil keza turbal1 malt1n yoğun kullan1ld1ğ1 bir viski. Neden günümüzün demiyorum çünkü bir zamanlar o bölgede de bugün Islay veya Adalardan bildiğimiz turbal1 malt1n çok kullan1ld1ğ1n1 biliyoruz.

Bir daha üretilmeyeceğinin kesinliği ile birlikte, saklamay1n mottosunu da ekleyince, mutlaka bar1n1zda olmal1 ve ikram edilesi bir viski. Bir daha ülkeye gelir mi gelmez mi inan1n hiçbir fikrim yok. Yok siz illa ki al1r1m ve saklar1m diyorsan1z, en az1ndan bu Viski Saklama Rehberi'ne göz at1n derim.

Şans değerlendirilir. 

Ozan
2024 © ViskiGurme